• Brand Geinse Hof juni 2011 Foto: Rob Jastrzebski
  • Brand Geinse Hof juni 2011 Foto: Rob Jastrzebski
  • Brand Geinse Hof juni 2011 Foto: Rob Jastrzebski
  • Brand Geinse Hof juni 2011 Foto: Rob Jastrzebski

Twee doden bij uitslaande brand in wooncomplex in DeldenDELDEN - Bij een brand in wooncomplex Stadshagen in Delden in de nacht van zaterdag op zondag zijn twee bewoners om het leven gekomen. Het ging om een uitslaande brand in een appartement, die met de nodige rookontwikkeling gepaard ging. Een van de omgekomen personen is de bewoner van het appartement waarin de brand is ontstaan. Een ander slachtoffer overleed in het ziekenhuis na eerder te zijn gereanimeerd.

Bron: De Stentor

Russische dokters voeren openhartoperatie uit in brandend ziekenhuis

Doktors zijn er vrijdag in geslaagd om in een ziekenhuis in Blagovesjtsjensk in het verre oosten van Rusland een operatie uit te voeren, terwijl het pand in brand stond.

Video

Koolmonoxide: onderschat en onbegrepen gevaar

Hoewel het stookseizoen nog maar net begonnen is zijn de afgelopen zes weken al veertig personen in het ziekenhuis opgenomen met een koolmonoxidevergiftiging.

De resultaten van een drie jaar geleden (november 2015) gepubliceerd rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van een onderzoek naar koolmonoxideongevallen zijn dus nog steeds actueel.

Uit dit onderzoek blijkt dat 46% van de ongevallen gebeurt met een cv-installatie; waarvan het merendeel modern en goed onderhouden. Het beeld dat vooral oude geisers of slecht onderhouden toestellen te veel koolmonoxide produceren blijkt dus niet correct.

Het rapport is hier te vinden.

Medewerker zorgcentrum loopt brandwonden op

HAAFTEN - Bij een brand in zorgcentrum De Wittenberg in Haaften heeft een medewerker woensdagmiddag 4 juli brandwonden opgelopen. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis. Ook hebben twee medewerkers en een bewoner rook ingeademd, meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Lees verder . . .

Brandweer.nl - nieuwe folder 'Scootmobielen, tips voor een brandveilig gebruik'.

In samenwerking met vele collega's uit het land is de landelijke folderlijn uitgebreid met de folder 'Scootmobielen, tips voor een brandveilig gebruik'.

Toon meer artikelen