Bewoonster(85) in brand in verzorgingstehuis Berkel-Enschot; vrouw in kritieke toestand

10 oktober, 2017 door Jaap van der Veen   Opgeslagen onder: nieuws

UPDATE BERKEL-ENSCHOT – Een bewoonster van de Torentjeshoef in Berkel-Enschot is in kritieke toestand in het Elisabethziekenhuis opgenomen nadat ze zeer ernstige brandwonden had opgelopen in haar kamer in dit verzorgingstehuis. De 85-jarige vrouw stond in brand toen ze door het verzorgend personeel werd aangetroffen. 

Het personeel was gewaarschuwd door het automatisch detectiesysteem en trof de vrouw brandend aan in haar kamer. Onmiddellijk werden brandweer, politie en ambulance ingeschakeld. Ook werd de hulp van de traumahelikopter ingeroepen, die even verderop landde. De ernstig gewonde vrouw is vervolgens per ambulance naar het Tilburgse Elisabethziekenhuis overgebracht. Daar bevindt ze zich nu in kritieke toestand, aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant. Ze spreekt van een ,,persoonlijk drama”. 

Brandweer en ambulance bij de Torentjeshoef. © Jules Vorselaars

Volgens de woordvoerster is nog niet bekend hoe de brand is kunnen ontstaan, daar wordt nu uitgebreid onderzoek naar gedaan. Hoewel de brandweer de term ‘middelbrand’ aan het incident koppelde, bleven de gevolgen van het vuur voor het pand zelf beperkt. Zelfs de andere bewoners van het verzorgingstehuis hoefden hun kamers niet uit. Omdat er wel sprake was van rook in de kamer van het slachtoffer, is nadat zij met spoed was weggebracht nog enige tijd geventileerd.  

Bron: Brabants Dagblad